A Sundarban tigris akut fenyegeti a tengerszint emelkedése

A világ legnagyobb tigrispopulációjának élőhelye elsüllyed

© IMSI MasterClips
felolvasta

A század végére a világ egyik legnagyobb tigrispopulációja elhalhatott volna. Ez a WWf környezetvédelmi szervezet megbízásából készített tanulmányt mutatja be a "Climatic Change" folyóiratban. Élőhelyüket, a bangladesi part mentén fekvő mangrove-erdőket, az éghajlatváltozás által okozott tengerszint-emelkedés súlyos veszélyekkel fenyegeti.

A kínai naptár szerint 2010. február 14-én kezdődik, amely a "Tigris éve". De a névadó állat semmi jó. Világszerte csak körülbelül 3200 tigris van a vadonban, csökkenő tendenciával. Az állatokat világszerte már fenyegeti az orvvadászat és az erdők erdőirtása. Forgalmuk 40% -kal csökkent az elmúlt évtizedben. Különösen veszélyeztetett a tigrisek a Sundarbans-ban, amely a föld legnagyobb szomszédos mangrove-erdőivel rendelkezik.

Az UNESCO világörökség része a Gangesz torkolatán halad Indiában és Bangladesben. Nemcsak 200 tigrisek otthona, hanem számos hüllő, hal, madár és emlős faj. Azonnal haladéktalanul haladéktalanul, a mangrove-erdők az összes millió forrással rendelkező természetes erőforrással elpusztulhatnak az elkövetkező 50–90 évben - mondja a WWF „Climatic Change” folyóiratban közzétett tanulmánya.

Túlélés csak búvárfelszereléssel

A 2000-es tengerszint feletti 28 centiméteres emelkedés a tigris élőhely 96% -át megsemmisítené, és néhány példányra csökkentené a populációt. "Ha nem tudjuk kezelni az éghajlatváltozás hatásait, a Sundarbans-i tigrisek csak búvárfelszereléssel képesek túlélni" - magyarázza a WWF Tiger szakértője, Volker Homes. "A tudósok előrejelzése szerint a tengerszint emelkedése valószínűleg túllépi a tigris alkalmazkodóképességét itt."

"A tigriseket vadszőrből vadászják, csonteiket illegálisan használják a hagyományos ázsiai orvosláshoz, és most az éghajlatváltozás fenyegeti őket" - magyarázza a WWF tigrisszakértője, Volker Homes. "Félünk, hogy ez a sok fenyegetés a fenséges macskát a kihalás szélére hozza." Ad

(WWF, 2010.01.22. - NPO)